Matična mliječ

Liofilizirana BIO matična mliječ smatra se vrhuncem
prirodne biosinteze – sunca, cvijeća i pčele.

Milenijsko iskustvo u upotrebi matične mliječi potvrdilo je da je to tvar na granici hrane i lijeka, kao što su tvrdili još starogrčki liječnici. To je potvrdila i suvremena medicina, utvrđujući korelaciju između načina prehrane i pojedinih bolesti. Sve što unosimo putem hrane u organizam, gradi nas i mijenja, a o tome što smo unijeli ovisi naša snaga, naše zdravlje i naš život.

Sastav

Kao najsnažniji prirodni biostimulator, bioregenerator, imunotonik i adaptogen, dragocjeno je sredstvo za očuvanje zdravlja i ubrzanje procesa izliječenja.

Matična mliječ je gusta tekućina žućkaste boje, koja sadrži: vodu, proteine, šećere (reducirajući: glukoza i fruktoza), lipide, minerale (kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, željezo, cink, sumpor, kobalt, krom, bizmut, bakar i zlato), anorganske tvari, vitamine (osobito B5, B6, A, C, D i E), enzime, 18 vrsta aminokiselina (uključujući svih 8 esencijalnih), te mnoge tvari koje spriječavaju razmnožavanje bakterija i virusa. Obiluje prirodnim antibioticima i snažnim antivirusnim tvarima: proteini dželein i rojalizin, kao i nezasićena masna kiselina 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-H-2-DA), koji se ne nalaze nigdje drugo u prirodi.

Djelovanje

Matična mliječ se izuzetno brzo resorbira i transportnim mehanizmima dospjeva do osnovnog čimbenika svakog organizma – stanice. I tu baš, na staničnoj razini ispoljava svoje blagotvorno djelovanje. Farmakološki se ubraja u tvari sa nespecifičnim nadražajnim djelovanjem.

Zahvaljujući svojem sastavu bogatom bjelančevinama, aminokiselinama, kao i obiljem neorganskih komponenti i vitamina, mliječ pomaže stanici da se regenerira, oporavi, uspostavi normalan metabolički rad i potiče na diobu. Samim tim, tkiva bolje funkcioniraju, a organizam kao cjelina uspostavlja svoje normalne tokove. Svi naglo podignuti procesi (što je posebno karakteristično za drugu fazu stresa ili upalnog procesa) vraćaju se na normalne razine, resursi se pune neophodnim elementima i organizam sa lakoćom podnosi napor.

Liofilizirana BIO matična mliječ – jedina učinkovita

Vrlo iscrpna istraživanja otkrila su i dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije učinke: oko 100 mg dnevno, u liofiliziranom obliku. Naime, nakon vađenja iz košnice BIO matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Poslije tog vremena voda koju mliječ sadrži (u prosjeku oko 70 posto) otapa biostimulatore – tvari koje mliječi osiguravaju posebnost. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost je da se postupkom liofiliziranja oslobodi vode, nakon čega dobivamo liofiliziranu BIO matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Prilikom konzumiranja, takva mliječ otapa se u vodi, čime ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Danas kada smo sve više ugroženi industrijski proizvedenom hranom, toksičnim tvarima koje nas okružuju, povišenom radijacijom, virusima i na antibiotike rezistentnim mikrobima, mliječ je jedini dodatak prehrani koji nam može pomoći da izdržimo sve te izazove suvremne civilizacije, da detoksiciramo svoje organe, a samim tim, i da očuvamo zdravlje.

Liofilizirana matična mliječ nije lijek niti pomoćno ljekovito sredstvo. Njome se ne zamjenjuje i ne ukida terapija kod bolesnih osoba, ali zato je koristimo da bismo ostali zdravi, da se ne bismo razboljeli. Uradimo sve što možemo da spriječimo bolest, tu nam liofilizirana matična mliječ može itekako pomoći.

Start typing and press Enter to search

Košarica

Nema proizvoda u košarici

0
Košarica
  • Košarica je prazna.